Familien

Den unges familie ses som et centralt fundament for den støtte de unge har brug for under og efter deres ophold. Således arbejdes der med at finde ressourcerne i den unges familie og der arbejdes på, at samværet kan være bæredygtigt og mest muligt udviklende. Personalet, herunder den unges kontaktperson, vil have løbende kontakt med familien og familien vil være velkomne på besøg hos de unge efter aftale, samt i forbindelse med afholdelse af div. arrangementer.

Besøg skal altid foregå med respekt for at Frejas Have er de unges hjem og ro og harmoni opretholdes. Hyppigheden af samvær og hvor det skal foregå aftales individuelt og i overensstemmelse med aftaler i anbringelseskommunen.

Venner/netværk

Det er essentielt, at de unge har et sundt netværk der kan støtte dem i en positiv udvikling og derfor ønsker Frejas Have, at understøtte de unges relationer til alderssvarende venner og klassekammerater ved at disse kan komme på besøg i Frejas Have, samt deltage i evt. aktiviteter på stedet. Ligeledes understøtter vi også de unges samvær uden for huset med såvel familie som venner. At fastholde et netværk, såvel som etablere nye relationer, er en del af de unges træning i Frejas Have.

Personalet er med på sidelinjen og opmærksomme på de vigtige snakke med den unge om, hvad gode venner er og om vigtigheden af, at venner er noget der bringer positive ting ind i det nye liv de har besluttet sig for at leve på Frejas Have, således at både gamle og nye venskaber fungerer som støttende og udviklende frem for det modsatte. Frejas Have støtter ligeledes op om, at de unge deltager i de sociale arrangementer, der må være i forbindelse med deres skole, praktikplads, arbejde m.v.