Aktiviteter

Vores aktiviteter retter sig bl.a. mod aktiviteter i naturen, kulturelle aktiviteter og aktiviteter der bidrager til at skabe læring og personlig udvikling i de unges liv. De unge og personalet vil i fælleskab benytte områdets skønne natur ift. gåture, strandture, cykelture, kajakture, rideture samt benytte blandt andet Kerteminde by og omegn til mere kulturelle aktiviteter såsom besøg på Johannes Larsen museet, Vikinge museet osv.

I huset vil vi skabe forskellige hyggerum med spil, god snak, tv, urte/brugshave, bål i haven, pigeaftener med hår og negle, ansigtsmasker, fodbad m.v. Af mere behandlingsmæssige tilbud er der motivationsgruppe og DAT-gruppe, samt tilbud om deltagelse i mindfulness. Herudover vil vi opfordre de unge til selv at foretage de mere underholdningsbaserede aktiviteter med de andre unge på Frejas Have, gode venner og familie.

Fritidsaktiviteter

De unge skal have lov til og tid til mentalt, at orientere og omstille sig mod de nye og meget anderledes relationer, der er at finde i fx en ungdomsklub, en rideklub, en håndboldklub, en vinterbadeklub m.v. Personalet støtter den unge i at deltage i aktiviteter uden for opholdsstedet, men presser ikke unødigt på, da den unge skal være mentalt klar.

Det er et ønske/mål fra Frejas Have, at de unge på sigt deltager i aktiviteter og prøver at skabe individuelle fritidsinteresser uden for Frejas Have. Dette med en intention om, at den unge ved at danne venskaber og relationer på egen hånd, udvikler en større social selvstændighed.

Traditioner

For at skabe en social kontekst vil vi lægge vægt på at de unge oplever traditioner som påske, Mortens aften, Skt. Hans, fastelavn, Halloween, jul, nytår, fødselsdage, sommerfest osv. Der vil også være dage, som fx sommerfesten, hvor de unge kan invitere deres familier til at deltage.

Andre traditioner kan omhandle de traditioner vi får skabt i huset som fx en fredag aften med film og fredagsslik om aftenen, som en fast tradition, de unge kan se frem til at dele med hinanden.

Rejseaktiviteter

Vi afholder ét årligt sommerferieretreat af 1 uges varighed (Uge 30). Ferien kan fx. indeholde vandring, snorkling, klatring, daseferie, restaurantbesøg, kulturelle oplevelser m.v. Endvidere én årlig ferie i efterårsferien (uge 42). Institutionen flyttes i disse to uger til feriestedet og opholdsstedet er lukket.