Unge kvinders fortælling om at bo på Frejas Have

Frejas Have har på mange punkter været med til at skabe, den jeg er i dag. Det var en kæmpe omvæltning for mig at flytte fra Sydsjælland og så til Fyn, – et sted, jeg maximalt havde besøgt 3 gange i mit liv.

Jeg var 17 år og sikker på, at jeg da langt fra hørte til på Fyn. Men selvom det virkede som et nederlag for mig i starten – viste det sig at være nok noget at det bedste, der er sket for mig. Jeg boede forholdsvis kort tid på Frejas Have, men i de cirka 7 måneder jeg nåede at bo der skete der en masse for min udvikling.

Personalet har fra dag ét været støttende, omsorgsfulde, lærerige og lyttende. Frejas Have har for mig været, og er det stadig den dag i dag, som en ekstra familie. Der er fyldt med tryghed, udvikling og smil, og der er altid plads til at tage en snak. Uanset emne – så er personalet klar på at lytte og de er gode til det.

Jeg tror på, at hvis man vil og hvis man finder troen på sig selv – så kan alle, der bosætter sig på Frejas Have udvikle sig, til lige præcis den version af sig selv, som ønsket. Jeg står i dag på helt egne ben og det vil jeg takke Frejas Have for, men den største grund til alle de ting, jeg har opnået siden, er faktisk mig selv.
For viljen og troen på mig selv har bragt mig langt. Og det er 2 ting som Frejas Have, i den grad har været med til at påvirke.

J – 20 år

Jeg flyttede til Frejas Have i 2019, jeg er fra Jylland, og jeg havde aldrig troet, jeg skulle flytte til Fyn. Jeg var 16 år, da jeg flyttede ind, og jeg vidste ikke, hvad jeg skulle forvente. Jeg syntes, det var mærkeligt at skulle bo et nyt sted med folk, jeg ikke kendte. Men jeg mødte nye mennesker, og med tiden kom nye venskaber, og bedre tider. Der var personale, jeg kunne snakke med, og veninder at have det godt med.

Den første dag efter jeg flyttede ind, skulle vi på ferie, og fire piger, jeg ikke havde mødt endnu, skulle med. Jeg var spændt, men pigerne var søde og tog godt imod mig. Vi blev hurtigt gode venner allesammen, og jeg vidste, at de var der, og at de havde min ryg.

Jeg vidste også, at personalet var der for mig, og de hjalp mig med at finde metoder til at håndtere hverdagen.

Jeg fandt hurtigt ud af, at Frejas have var fyldt med en masse positive tider, men også nogle svære tider. Men jeg ser den dag i dag stadig Frejas Have som mit andet hjem, og min anden familie, for vi har været igennem meget sammen, og jeg ved, at de altid er der for mig.

Nu er jeg blevet student og har fuldtidsjob. Jeg bor i dag med min kæreste og håndterer hverdagen bedre end før. Frejas Have har givet mig gode tider, minder, bekendtskaber og metoder, som jeg altid kan trække på, hvis der bliver behov for det.

-Jyden.