AKTIVITETER

Vores aktiviteter retter sig bl.a. mod aktiviteter i naturen, kulturelle aktiviteter og aktiviteter der bidrager til at skabe læring og personlig udvikling i de unges liv. De unge og personalet vil i fælleskab benytte områdets skønne natur ift. gåture, strandture, cykelture, kajakture, rideture samt benytte blandt andet Kerteminde by og omegn til mere kulturelle aktiviteter såsom besøg på Johannes Larsen museet, Vikinge museet osv. I huset vil vi skabe forskellige hyggerum med spil, god snak, tv, urte/brugshave, bål i haven, pigeaftener med hår og negle, ansigtsmasker, fodbad m.v. Af mere behandlingsmæssige tilbud vil ud DAT færdigheder, være mulighed for mindfulness, Nada-øreakupunktur og B-BAT Herudover vil vi opfordre pigerne til selv at foretage de mere underholdsbaserede aktiviteter med de andre piger på Frejas Have, gode venner og familie.

IDRÆTS- OG UNGDOMSKLUBBER

De unge skal have lov til og tid til mentalt, at orientere og omstille sig mod de nye og meget anderledes relationer, der er at finde i fx en ungdomsklub, en rideklub, en håndboldklub, en vinterbadeklub m.v. Personalet støtter den unge i at deltage i aktiviteter uden for opholdsstedet, men presser ikke unødigt på, da den unge skal være mentalt klar. Det er et ønske/mål fra Frejas have, at de unge på sigt deltager i aktiviteter og prøver at skabe individuelle fritidsinteresser uden for Frejas Have. Dette med en intention om, at den unge ved at danne venskaber og relationer på egen hånd, udvikler en større social selvstændighed.

 

MOTION

Regelmæssig motion fungerer antidepressivt, i det motion udløser endorfiner. Hormonet endorfin er et hormon, der virker smertestillende og giver en følelse af lyst og energi, også kaldet for lykkehormonet. Regelmæssig motion kan udover mental og kropslig velvære også give en følelse af kompetence. Vi vil have fokus på motion som middel til sundhed og velvære og vi vil i samarbejde med de unge både introducere dem for måder at bevæge sig på, samt det at dyrke mere regelmæssig motion som passer til netop dem, samt hjælpe dem til fx at melde sig ind i sportsklubber. Regelmæssig motion kræver disciplin og derfor vil vi diskutere emner som selvdisciplin, og hvordan man udarbejder et personligt belønningssystem og dermed fastholder en god og sund livsstil.

 

TRADITIONER

For at skabe en social kontekst vil vi lægge vægt på at de unge oplever traditioner som påske, Mortens aften, Skt. Hans, Fastelavn, Halloween, juledage, nytår, fødselsdage, sommerfest osv. Disse dage kan de unge invitere deres familier til at deltage på stedet, såfremt de unge ikke skal hjem i familien og fejre disse højtider/helligdage. Andre traditioner kan omhandle de traditioner vi får skabt i huset, som fx. fredagsaftener med film og hjemmelavet burger som en fast tradition, de unge kan se frem til.

 

 

Design: Olivermiklas@live.dk

KONTAKT

Lundevej 7
5540 Ullerslev

Tlf. 61 36 53 71
e-mail: kontor@frejas.have.dk

Lundevej 7
5540 Ullerslev

Tlf. 61 36 53 71
e-mail: kontor@frejas-have.dk